Kabeljauw met mosselen in witte wijnvinaigrette
Aantal personen: 4
Ingrediënten
4 stukken kabeljauw
naar smaak peper & zout & wortel & courgette & knolselderij & boter & citroensap
200 g gekookte mosselen
1 dl witte wijn
2 dl visfumet
6 stronkjes witlof
0,5 dl azijn
2 gehakte sjalotjes
2 dl druivenpitolie
1 bos bieslook
Bereiden
- De kabeljauwfilet met peper en zout bestrooien en in 4 vacuümzakjes doen.
- De mosselen en in blokjes gesneden groente over de zakjes verdelen en de wijn en visfumet in de zakjes schenken.
- In ieder zakje een klontje boter doen en de zakjes vacumeren.
- De witlofstronkjes halveren, de harde kern verwijderen en de witlof in fijne reepjes snijden.
- De witlof met citroensap besprenkelen, met peper en zout bestrooien en over 4 zakjes verdelen.
- De zakjes vacumeren. De zakjes in de combi-steamer van 100 ° C. met stoom in 5-10 minuten gaar laten worden.
- De vis uit de zakjes halen, het vocht in een pannetje schenken.
- Azijn, sjalotjes, olie en gehakte bieslook toevoegen, goed mengen en op smaak brengen met peper en zout.
- De witlof uit de zakjes halen en op voorverwarmde borden leggen.
- De vis met groenten en mosselen op het witlofbedje leggen.
- De lauwwarme wijnvinaigrette om het geheel schenken.
Reacties
Nog geen reacties, wees de eerste!
Laat je reactie achter
Dit vind je misschien ook lekkere recepten
Scandinavische zalmtartaar
St-Jacobsschelpen in wijnsaus
Kabeljauwstoofschotel met groenten en roquefort
Noorse zalm ‘San Jeok’ (4 porties)
Zalmmoot en papillotte II